Make font size smaller Make font size default Make font size larger

EGE ÜNİVERSİTESİ

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Projeler

Üniversite Dışı Destekli Projeler

(1) PROJE: Cırcır böceği unu ile zenginleştirilmiş atıştırmalıkların beslenme açısından değerlendirilmesi - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Sedef Nehir EL - BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020.

(2) PROJE: Fermantasyon Yöntemiyle Biyoaktif Peptitlerce Zenginleştirilmiş Spirulina Ürünü Üretimi - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Sibel Karakaya, Doç. Dr. Onur Güneşer, Prof. Dr. Mehmet Ay, Doç. Dr. Tuğba Tümer,  BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022.

(3) PROJE: Yulaf Bazlı Ürünlerde in vitro Sindirim Sonrası Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitör Aktivitesi ve ß-Glukan Salımı Üzerine Farklı Gıda Matrikslerinin ve Fermantasyonun Etkisi  - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Özer Kınık, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Sibel Karakaya, BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2021.

(4) PROJE: Bir Gıda Atığı Olarak Domates Çekirdeğinden Katma Değeri Yüksek Biyoaktif Gıda Bileşenleri Elde Edilmesi, Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi -  DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr.Semih Ötleş, ARAŞTIRMACI: Dr.Öğr.Üyesi Burcu Kaplan Türköz, Dr.Öğr.Üyesi Vasfiye Hazal Özyurt, Bursiyerler: Canan Kartal, Büşra Çakaloğlu, Bahar Bakar, Hazal Saralı, BAŞLANGIÇ: 2017, BİTİŞ: 2020.

(5) PROJE: Tarhanadan izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik potansiyelinin incelenmesi - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. İlkin Şengün, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020.

(6) PROJE: Koruk ürünlerinin (koruk suyu ve kurutulmuş koruk posası) et teknolojisinde ürün güvenilirliğini arttırma ve sağlıklı ürün formülasyonu geliştirme amacıyla kullanımı - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. İlkin Şengün, ARAŞTIRMACI: Doç. Dr. Gülen Yıldız Turp, BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2021.

(7) PROJE: Kaymak ve Kaymaklı Yoğurt Yüzeylerine Sürekli Sistemde UV Işık Uygulamasının İşlem Sonrasında ve Depolama Sürecinde Küf Sayısı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Gülten GÜNDÜZ, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Nurcan Koca, Prof. Dr. Duygu Kışla, Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk, Dr. Müge Urgu Öztürk, BAŞLANGIÇ: 2017, BİTİŞ: 2020.

(8) PROJE: Isabella Üzüm (Vitis labrusca L.) Suyu ile Zenginleştirilmiş Probiyotik Yulaf Sütü Içeceği Üretiminin Optimizasyonu ve Depolama Süresince Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Araştırılması - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Gülten GÜNDÜZ, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020.

(9) PROJE: Kimyasal İnteresterifikasyon Ve Adsorbsiyon İşleminin Rafine Palm Oleinin Monoaçilgliserol,Diaçilgliserol (Mag/Dag) Miktarları, Erime Karakteristiği Ve Glisidil Ester Ve 3-Monokloropropan-1,2-Diol (Ge / 3-Mcpd) Düzeyleri Üzerine Etkisinin Araştırılması - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Pelin Günç Ergönül, ARAŞTIRMACI: Ar. Gör. Onur Özdikicierler, BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2021.

(10) PROJE: Peynir ve etten patlatmalı puf kurutma yöntemi ile yüksek protein içerikli atıştırmalık üretimi: Uygun ön kurutma işlem koşullarının belirlenmesi, patlatmalı puf kurutma işlem koşullarının optimizasyonu ve depolama stabilitesinin incelenmesi ­- DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Figen Ertekin, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Nurcan Koca, Doç. Dr. Mehmet Koç, BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020.

(11) PROJE: Bitkisel Atıklardan Çevre Dostu Biyokompozit ve Nano-Biyokompozit Gıda Ambalaj Malzemelerinin Geliştirilmesi – DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Seda ERSUS; Araştırmacı: Prof. Dr. Fikret Akın ERDEM; BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020

(12) PROJE: Alternatif Bitkisel Protein Tozu Üretimi ve Farklı Yöntemlerle Protein İzolasyonun Optimizasyonu - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Seda Ersus; Bursiyer: Ayça Akyüz, Ayça Elacı, Burak Beşkazalıoğlu; Destekleyen Kurum: TÜBİTAK; Proje Kodu: 1002, Proje no:119O310, Bütçe: 44.465,00 TL; BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020

(13) PROJE: Ultrases ile Yıkama İşleminin Kuru İncirde Mikrobiyal Dekontaminasyon Etkisinin İncelenmesi - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Dr. Ögr. Üye. Fatih Mehmet Yılmaz; ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Hacı; Danışman: Doç. Dr. Seda Ersus; Bursiyer: Ahmet Görgüç, Fulya Okuroğlu; BAŞLANGIÇ:2019, BİTİŞ: 2020

(14) PROJE: Sağlıklı Atıştırmalık Olarak Doğal ve Yüksek Protein İçerikli, Tüketime Hazır, Pişmiş Sebze Topu Geliştirilmesi Projesi DANIŞMAN: Doç. Dr. Seda ERSUS - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Kazım Sunay; BAŞLANGIÇ:2020, BİTİŞ:2021

(15) PROJE: Yetişkin Kediler İçin Doğal Katkılarla Zenginleştirilmiş Kedi Maması Reçetesi Geliştirilmesi - DANIŞMAN: Doç. Dr. Seda ERSUS -DESTEK: TÜBİTAK - BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ:2020

(16) PROJE: Bitkisel Fenolik Ekstraktların Enkapsülasyonu ve Enkapsüle Ekstraktlarla Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Vakum Infüze Çilek Atıştırmalığı Üretimi - DESTEK: TÜBİTAK - YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Taner Baysal, ARAŞTIRMACI: Dr. Özge Taştan, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020).

(17) PROJE: Mikrodalga pastörizatör sistem tasarımı ve organik orta nemli meyve üretiminde uygulanması - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Taner Baysal, ARAŞTIRMACI: Dr. Ahsen Rayman Ergün, BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020).

(18) PROJE: Probiyotik Bakteriyel TIR Domain Proteinlerinin Tanımlanması, Saflaştırılması, Yapısal Özelliklerinin ve İnsan TIR Adaptörleri ile Etkileşimlerinin Araştırılması DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Dr. Öğr. Üyesi: Burcu Kaplan Türköz, BAŞLANGIÇ:2017, BİTİŞ:2020).

(19) PROJE: Aspir yağında ultrases destekli minimal rafinasyon uygulamaları ve işlem koşullarının optimizasyonu - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Aytaç Saygın Gümüşkesen, ARAŞTIRMACI: Dr. Onur Özdikicierler, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020).

(20) PROJE: Akışkan yatak kaplama teknolojisi ile kontrollü salınıma sahip kuru ekmek mayası üretimi - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Figen Ertekin, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Yekta Göksungur, Doç.Dr. Mehmet Koç, BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020).

(21) PROJE: Farklı frekans ve dalga tiplerinde çalışabilen vakumlu ohmik evaporatör prototipinin geliştirilmesi, performans değerlendirmesi ve domates salçası eldesinde uygulanabilirliğinin incelenmesi - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Filiz İÇİER, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Hüseyin Günerhan, BAŞLANGIÇ:15 Nisan 2018, BİTİŞ:13.01.2020).

(22) PROJE: Endüstriyel Atık Kabuklarından Pektin Elde Edilmesinde Güncel Bir Yöntem; Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Dr. Öğr. Üyesi Serdal Sabancı, ARAŞTIRMACI: Dr. Öğr. Üyesi Mutlu Çevik, BAŞLANGIÇ: 1 Mart 2019, BİTİŞ: 1 Mart 2022

(23) PROJE: Günışığı Benzetimli Fotovoltaik Destekli Kabin Kurutucu Tasarımı ve Performans Değerlendirmesi - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Filiz İÇİER, ARAŞTIRMACI: Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Çolak Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Engin, BAŞLANGIÇ:  1 Eylül 2019, BİTİŞ: 1 Eylül 2020).

(24) PROJE: Gıdaların İşlenmesinde Ilımlı Elektriksel Alan Uygulamasının Bitkisel ve Hayvansal Dokulardaki Değişimler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Filiz İçier, ARAŞTIRMACI: Doç. Dr. Aylin Dereboylu, Doç. Dr. Gamze Turgay İzzetoğlu, Dr. Ulaş Uğuz, Ar. Gör. Ömer Faruk Çokgezme, BAŞLANGIÇ: 01.10.2019, BİTİŞ:01.10.2020).

(25) PROJE: Yenilikçi, Sürdürülebilir, Selüloz Tabanlı Gıda Ambalajı Geliştirilmesi ve Bazı Taze Meyvelerde Kullanılması - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. Seher Kumcuoğlu, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Şebnem Tavman, Danışman: Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021).

(26) PROJE: Glukozaminoglikan (GAG) İçeren Kolajen Nanoliflerinin (KGN) Elektro Eğirme İşlemi ile Elde Edilmesi ve Gıda Matriksinde Kullanımının Araştırılması - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Şebnem Tavman, Araştırmacı: Doç. Dr. Seher Kumcuoğlu, ARAŞTIRMACI: Dr. Öğr. Üyesi: Burcu Kaplan Türköz, BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022).

(27) PROJE: Fotovoltaik/Termal (FV/T) Sistem ve Isı Pompasının Birlikte Kullanıldığı Hibrit Bir Gıda Kurutucu Sisteminin Tasarımı ve Deneysel Olarak İncelenmesi - DESTEK: TÜBİTAK YÜRÜTÜCÜ: Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Çolak Güneş, ARAŞTIRMACI: Prof. Dr. Şebnem Tavman, Doç. Dr. Seher Kumcuoğlu, BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(28) PROJE: Akışkan yatak kaplama teknolojisi ile kontrollü salınıma sahip kuru ekmek mayası üretimi - YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. Figen Ertekin, Araştırmacılar: Prof. Dr. Yekta Göksungur, Doç. Dr. Mehmet Koç, DESTEK: TÜBİTAK, BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020

(29) PROJE: Uzun raf ömürlü kimchi üretimi - YÜRÜTÜCÜ: Cevat Koç, DANIŞMAN: Hatice KALKAN YILDIRIM, Araştırmacılar: Dilara Okut, Ahmet Murat Mumcu, Damla Öykü Şahin, DESTEK: KFC Gıda Tekstil Sanayi İthalat İhracat Yatırım, BAŞLANGIÇ:  1 Nisan 2019, BİTİŞ: 1 Eylül.2021

Üniversite İçi Destekli Projeler (BAP)

(1) PROJE: Bazı ekmek çeşitlerindeki biyoaktif peptitlerin in silico ve in vitro sindirim yaklaşımları ile belirlenmesi ve biyoaktivitelerinin araştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. SİBEL KARAKAYA. PROJE EKİBİ: Pelin Sultan Perçin (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2020.

(2) PROJE: Sütlü Tatlılarda Azaltılmış Yağ İçeriğinin Aroma Salınımı Üzerine Etkisi. YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. YEŞİM ELMACI.PROJE EKİBİ:MÜGE BAYSAL(Lisansüstü Öğrenci).BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(3) PROJE: Probiyotik Bakterilerle Femente Salam Üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. İLKİN ŞENGÜN. PROJE EKİBİ: OLCAY TÜKEL (Lisansüstü Öğrenci).BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(4) PROJE: Bazı Doğal Antioksidanların ve Farklı Pişirme Koşullarının Köftelerde Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkileri. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK. PROJE EKİBİ: BEYZA ERDOĞAN(Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(5) PROJE: Hindi Etine Uygulanan Ultrases ve Marinasyon İşlemlerinin Proteininin Fonksiyonel Özellikleri ile Protein Profili Üzerine Etkisi ve İn-Vitro Sindirim Sonrası Açığa Çıkan Peptitlerin Araştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. SİBEL KARAKAYA.PROJE EKİBİ: HADİYE NALBANT(Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(6) PROJE: Probiyotik laktik asit bakterisi ve mayaların şalgam suyundan izolasyonu, tanılanması, bu izolatların ve farklı bir hammadde olarak tarhananın kullanımı ile probiyotik şalgam suyu üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. İLKİN ŞENGÜN PROJE EKİBİ: BERNA ÖZTÜRK (Lisansüstü Öğrenci), Gülden KILIÇ(Lisansüstü Öğrenci), HÜSNİYE TANSEL YALÇIN (Akademik Personel), PERİHAN KENDİRCİ (Yurt İçinden Araştırmacı). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022

(7) PROJE: Kakulenin (Elettaria cardamomum) antimikrobiyal aktivitesinin belirlenmesi ve kakule ilave edilerek üretilen keklerin bazı kalite özelliklerinin incelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. DUYGU KIŞLA. PROJE EKİBİ: MERVE ÖZPINAR (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(8) PROJE: Geleneksel Yoğurtlardan İzole Edilen Streptococcus thermophilus Suşlarının Hyaluronik Asit Üretim Potansiyelinin ve İlgili Genlerin Tespit Edilmesi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. DUYGU KIŞLA. PROJE EKİBİ: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURCU KAPLAN TÜRKÖZ (Akademik Personel), BİLUN MERVE KUT(Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(9) PROJE: Sous Vide ve Geleneksel Yöntem İle Pişirilen Midye Dolmaların Mikrobiyolojik Kimyasal ve Duyusal Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. DUYGU KIŞLA PORJE EKİBİ: ASLI YÜNLÜ(Akademik Personel), DOĞUKAN BERKE KILIÇARSLAN(Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(10) PROJE: İki aşamalı emülsiyon yöntemiyle üretilen peynir altı suyu mikroparçacıklarının fizikokimyasal özellikleri ve kefirde kullanılması. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK PROJE EKİBİ: ALEV EMİNE İNCE COŞKUN (Lisansüstü Öğrenci)  BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2023

(11) PROJE: Şerbetçi otuna alternatif olarak biyoaktif bileşenlerce zengin materyalleri kullanarak farklı düzeylerde alkol içeren bira üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. GÜLDEN OVA. PROJE EKİBİ: PROF. DR. HATİCE KALKAN YILDIRIM (Akademik Personel), SAEİD CHOBDAR RAHİM (Yurt Dışından Araştırmacı) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2023.

(12) PROJE: Alçak Yoğunluk Polietilen Esaslı Biyobozunur Gıda Ambalaj Malzemelerinin Geliştirilmesinde Atık Elma Posasının Kullanımı. YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. SEDA ERSUS. PROJE EKİBİ: ARZU YALÇIN MELİKOĞLU(Lisans Öğrencisi). BAŞLANGIÇ: 2017, BİTİŞ: 2020.

(13) PROJE: Vakumlu Emdirim İşleminin Armudun Kalite Özellikleri Ve Kuruma Davranışı Üzerine Etkisinin İncelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. FİKRET PAZIR. PROJE EKİBİ: ŞEYMA UYSAL (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2021.

(14) PROJE: Farklı Ekstraksiyon Yöntemleri Uygulanarak Ekstrakte Edilen Atık Enginar Yapraklarının Antioksidan Ve Antibikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. ÖZLEM ESMER. . PROJE EKİBİ: ASLI ŞAHİNER (Akademik Personel), Can Türksever (Lisansüstü Öğrenci), DUYGU BENZER GÜREL (Yurt İçinden Araştırmacı), ÖZLEM ÇAĞINDI (Yurt İçinden Araştırmacı). BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2021.

(15) PROJE: Bitkisel Yağ Kombinasyonları ve farklı Antioksidanlar Kullanılarak Üretilen Jel ve Çoklu Emülsiyonların Sosis Formülasyonunda Sığır et Yağı İkamesi Olarak Kullanımının Oksidasyon Mekanizmaları Üzerine Etkisi. YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. FATMA MELTEM SERDAROĞLU. PROJE EKİBİ: Berker NACAK (Lisansüstü Öğrenci)  BAŞLANGIÇ: 2018, BİTİŞ: 2021

(16) PROJE Bamya Polisakkaritlerinin Yenilebilir Film Üretiminde Kullanımının İncelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. SEHER KUMCUOĞLU. PROJE EKİBİ: BEGÜMCAN ÇELİK (Lisans Öğrencisi), BİHTER ÇİFTÇİ(Lisans Öğrencisi), NEFİSE ÇALIŞKAN (Lisans Öğrencisi). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2020

(17) PROJE: Gün Işığı Benzetimli ve Fotovoltaik Destekli Kurutucu Sistemi Kurulumu Performans Değerlendirmesi ve Domates Posasının Kurutulmasında Kullanımının İncelenmesi. YÜRÜTÜCÜ:Prof.Dr. FİLİZ İÇİER.PROJE EKİBİ:DAMLA BAYANA (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021.

(18) PROJE: Sousvide yöntemiyle pişirilen hindi göğüs etlerinde Pectoralis major farklı sıcaklık süre uygulamaları ile defne ekstraktı kullanımının protein ve lipid oksidasyonu üzerine etkilerinin araştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. FATMA MELTEM SERDAROĞLU. PROJE EKİBİ: Esra Derin (Lisansüstü Öğrenci).  BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021.

(19) PROJE: Katı kültür fermantasyon yöntemi ile bira mayşe atığından mikrobiyal pigment üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. MEHMET YEKTA GÖKSUNGUR. PROJE EKİBİ: SEDA SARIYILDIZ (Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(20) PROJE: Barbunya (Phaseolus vulgaris L) ve Bezelyenin (Pisum sativum L) İç ve Kabuklarından Nişasta Elde Edilmesi ve Elde Edilen Nişastaların Kek Üretiminde Kullanılabilirliğinin İncelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. SAFİYE NUR DİRİM. PROJE EKİBİ: SEVCİHAN BOYACI (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(21) PROJE: Püskürtmeli Kurutma Yöntemi İle Çözünebilir Menengiç (Pistacia terebinthus) Kahvesi Üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Doç.Dr. SAFİYE NUR DİRİM. PROJE EKİBİ: CANAN EKİNCİ (Lisansüstü Öğrenci) . BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(22) PROJE: Gıdalardan değerli bileşen ekstraksiyonunda ohmik ısıtma desteğinin kullanımı. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. FİLİZ İÇİER. PROJE EKİBİ: BUSE MELEK CABAS (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2021

(23) PROJE: Karpuz ve nar kabuklarından atıklardan farklı yöntemler klasik çözgen ultrasonik destekli mikrodalga destekli ile pektin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu elde edilen pektinlerin karakterizasyonu ve dondurma üretiminde emülsifiye edici madde olarak kullanılması. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. FİGEN ERTEKİN PROJE EKİBİ: PROF. DR. NURCAN KOCA, Esra FIRAT(Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022

(24) PROJE: Bitkisel Protein İzolatının Polisakkaritlerle Fonksiyonel Özelliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. SEDA ERSUS. PROJE EKİBİ: ZÜLAL AKSOY (Lisansüstü Öğrenci)BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022

(25) PROJE: Ilımlı elektriksel alan destekli ekstraksiyon işleminin incelenmesi matematiksel modellenmesi ve eksergoekonomik değerlendirmesi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. FİLİZ İÇİER. PROJE EKİBİ:  Ar. Gör. ÖMER FARUK ÇOKGEZME (Akademik Personel) . BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022.

(26) PROJE: Tavuk kesiminde ortaya çıkan tavuk göğüs kafesi ve sternumdan elde edilen değerli bileşenlerin kullanılmasıyla fonksiyonel ekstrüde bir atıştırmalık üretimi. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. ŞEBNEM TAVMAN. PROJE EKİBİ: Burcu Havva Tığa (Lisansüstü Öğrenci), GÜLSÜM ÖZER (Yurt İçinden Araştırmacı), MEHMET EREN GÖMEÇ(Yurt İçinden Araştırmacı), MELİKE TEKERCİ ARACI(Yurt İçinden Araştırmacı), SEDA SÖNMEZ(Yurt İçinden Araştırmacı), DOÇ.DR. SEHER KUMCUOĞLU (Akademik Personel), SİBEL KAYA BAYRAM(Yurt İçinden Araştırmacı), TÜRKER GÜL(Yurt İçinden Araştırmacı), ÇİSE KARAMAN(Lisansüstü Öğrenci), ÖZGE ATA(Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022

(27) PROJE:Yaprak Döner Üretiminde Odun Ateşinde Pişirme Yöntemi Parametrelerinin Heterosiklik  Amin HCA Oluşumu ve Bazı Özellikler Üzerine Etkileri. YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. GÜLEN YILDIZ TURP PROJE EKİBİ: BEGÜM ÖZÇETİN (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2022

(28) PROJE: Pilot Ölçekli Probiyotik Bakteri Üretimi ve Formülasyonu. YÜRÜTÜCÜ: Prof.Dr. MEHMET YEKTA GÖKSUNGUR PROJE EKİBİ: PROF. DR. FİGEN ERTEKİN  (Akademik Personel), AYŞE NALBANTSOY (Akademik Personel), BAHAR DAŞ (Lisansüstü Öğrenci), BERKER ÇETİNTAŞ(Lisansüstü Öğrenci), Barış Can Yıldırım(Lisansüstü Öğrenci), PROF. DR. DUYGU KIŞLA (Akademik Personel), EMEK ASLAN(Akademik Personel), EMEL ÖYKÜ ÇETİN UYANIKGİL(Akademik Personel), Gökhan Gurur GÖKMEN(Lisansüstü Öğrenci), REMZİ CHOLAKOV (Yurt Dışından Araştımacı), SAİT SARGIN (Akademik Personel), SEDA SARIYILDIZ (Lisansüstü Öğrenci), SERAY GÜR (Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2019, BİTİŞ: 2023

(29) PROJE: Döner üretiminde sodyum klorür alternatifi olarak kalsiyum klorür potasyum klorür ve mantar Agaricus bisporus kullanımının etkilerinin incelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. GÜLEN YILDIZ TURP. PROJE EKİBİ:  FİGEN DURMUŞ (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2021

(30) PROJE: Tüketime Hazır Tavuk Tantuni Ticari Ürünü Geliştirilmesi. YÜRÜTÜCÜ: Doç. Dr. GÜLEN YILDIZ TURP. PROJE EKİBİ: Tuğçe Avcı (Lisansüstü Öğrenci), ŞEYMA NUR ÇİÇEK (Lisansüstü Öğrenci) BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(31) PROJE: Model Et Sistemlerinde Kürleme Prosesi ile Antioksidan veya Prooksidan İlavesinin Malonildialdehit Konsantrasyonu Üzerine Etkisinin Geleneksel ve Yenilikçi Tekniklerle Belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Ar. Gör. Dr. BURCU ÖZTÜRK KERİMOĞLU. PROJE EKİBİ: PROF. DR. FATMA MELTEM SERDAROĞLU, AR. GÖR. DR. MİNE NAKİLCİOĞLU TAŞ, BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022

(32) PROJE: Pilot ölçekte üretilen Lactobacillus plantarum BG24 suşunun püskürtmeli kurutma ve dondurarak kurutma koşullarının belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Prof. Dr. FİGEN ERTEKİN. PORE EKİBİ: CAN YILDIRIM (Lisansüstü Öğrenci). BAŞLANGIÇ: 2020, BİTİŞ: 2022.