EGE ÜNİVERSİTESİ

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Projeler

DEVAM ETMEKTE OLAN PROJELER

 

1. Tübitak 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Program

Proje Başlığı: Koruk Ürünlerinin (Koruk Suyu ve Kurutulmuş Koruk Posası) Et Teknolojisinde Ürün Güvenilirliğini Arttırma ve Sağlıklı Ürün Formülasyonu Geliştirme Amacıyla Kullanımı

Yürütücü: Doç.Dr. İlkin Yücel Şengün

Araştırmacı: Doç.Dr.Gülen Yıldız Turp

Bursiyerler: Gülden Kılıç, Berna Öztürk, Sezen Kalyoncu, Şeymanur Çiçek

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 15.04.2018-15.04.2021

 

2. TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Proje Başlığı: Peynir ve etten patlatmalı puf kurutma yöntemi ile yüksek protein içerikli atıştırmalık üretimi: uygun ön kurutma işlem koşullarının belirlenmesi, patlatmalı puf kurutma işlem koşullarının optimizasyonu ve depolama stabilitesinin incelenmesi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Figen ERTEKİN

Araştırmacı: Doç. Dr. Nurcan KOCA; Doç. Dr. Mehmet KOÇ

Bursiyerler: Özgün KÖPRÜALAN; Anıl BODRUK; Feyza ELMAS; Şeyma ARIKAYA            

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 15.04.2018-15.10.2020

 

3. TÜBİTAK-TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Proje Başlığı: Akışkan yatak kaplama teknolojisi ile kontrollü salınıma sahip kuru ekmek mayası üretimi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Figen ERTEKİN

Araştırmacı: Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR; Doç. Dr. Mehmet KOÇ

Bursiyerler: Özgül ALTAY; Esra FIRAT; Semra BOZKURT

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 01.07.2018-31.06.2020

Destekleyen Kuruluş: Pak Gıda Üretim Ve Pazarlama A.Ş.

 

4. TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı-KBAG

Proje Başlığı: Probiyotik Bakteriyel TIR Domain Proteinlerinin Tanımlanması, Saflaştırılması, Yapısal Özelliklerinin ve İnsan TIR Adaptörleri ile Etkileşimlerinin Araştırılması

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Burcu KAPLAN TÜRKÖZ

Bursiyerler: Bahar BAKAR, Dicle Dilara AKPINAR

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 01.03.2017-01.03.2020

 

5.TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Proje Başlığı: Farklı frekans ve dalga tiplerinde çalışabilen vakumlu ohmik evaporatör prototipinin geliştirilmesi, performans değerlendirmesi ve domates salçası eldesinde uygulanabilirliğinin incelenmesi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Filiz İÇİER

Araştırmacı: Prof. Dr. Hüseyin GÜNERHAN

Bursiyerler: Ömer Faruk ÇOKGEZME, Damla BAYANA,  Deniz DÖNER, Orhan KAYA, Buse Melek ÇABAS

Destekleyen Kuruluş: Çermak Makine Mühendislik

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 15.04.2019-15.10.2019

 

6. TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı

Proje Başlığı: Az Yağlı Beyaz Peynir Tozu Üretiminde Mikro partiküle Protein Kullanımının Emülsiyon Karakteristikleri ile Peynir Tozu Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi ve Model Gıdalarda Denenmesi

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Nurcan KOCA

Araştırmacı: Prof. Dr. Figen ERTEKİN; Öğr. Gör. Burak ALTINEL

Bursiyerler: Müge URGU

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 15.04.2018-15.04.2019

 

7. TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Proje Başlığı: Berrak meyve sularının ısıl olmayan pastörizasyonuna yönelik düşük voltajlı elektrik alan ile desteklenmiş yüksek yoğunluklu vurgulu ışık ve doğal antimikrobiyel maddelerin kombine kullanımının incelenmesi.

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Taner BAYSAL

Araştırmacı: Prof. Dr. Filiz İÇİER, Doç. Dr. Handan BAYSAL

Proje Başlangıç-Bitiş Tarihi: 01.03.2017-01.03.2019