Patentler
1.Sıvı gıdaları vakumlu ortamda ohmik ısıtma desteği ile konsantre eden ünite.
Başvuru sahipleri: Ege Üniversitesi
Patent buluş sahipleri: Filiz İçier, Hasan Yıldız, Serdal Sabancı, Mutlu Çevik, Ergün Bakırcı
Patent no: 2015/15859 B, Başvuru tarihi: 10.12.2015, Patent Tescil Tarihi: 24.04.2018
2. Mikroenkapsüle Sızma Zeytinyağı Tozu
Başvuru sahipleri: Ege Üniversitesi
Patent buluş sahipleri: Figen ERTEKİN, Mehmet KOÇ, Semih ÖTLEŞ
Patent no.: 2013/10566 B, Başvuru tarihi: 07.09.2013, Patent Tescil Tarihi: 05.05.2016
3.Gıdalara iğneli vals tipi düzenekle elektrik akımı uygulama cihazı.
Başvuru sahipleri: Taner Baysal, Filiz İçier, Hasan Yıldız, Selma Çertürk
Patent buluş sahipleri: Taner Baysal, Filiz İçier, Hasan Yıldız, Selma Çertürk
Patent no.: 2011/10506 Y, Başvuru tarihi: 21.10.2011, Patent Tescil Tarihi: 24.01.2014
4. YUMURTA BEYAZI TOZU VE ZEYTİNYAĞI İLE HAZIRLANAN ÇOKLU EMÜLSİYONLARIN (W1/O/W2) ET EMÜLSİYONLARINDA HAYVANSAL YAĞ İKAMESİ OLARAK KULLANIMI
Başvuru sahipleri: Ege Üniversitesi
Patent buluş sahipleri: Fatma Meltem SERDAROĞLU, Müge URGU ÖZTÜRK, Burcu ÖZTÜRK KERİMOĞLU
Patent no.: TR 2015 16248 B, Başvuru tarihi: 17.12.2015, Patent Tescil Tarihi: 21.05.2019
5. Çimlendirilmiş tane ve filizler içeren sebze suyu
Başvuru sahipleri: Ege Üniversitesi
Patent buluş sahipleri: Sibel Karakaya, Sedef Nehir El, Şebnem Şimşek,
Patent no.: TR 2014 08563 B