Çerez Örnek

Prof. Dr. Şebnem TAVMAN

 

Telefon:

0232 311 3016

e-posta:

sebnem.tavman@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

   

Telefon:

0232 311 3024

e-posta:

semih.otles@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda kimyası
  • Gıda analizleri
  • Enstrümental analiz aletleri
  • Fonksiyonel gıdalar kimyası
  • Bal ve arı ürünleri
  • Gıda ürünleri ve sağlık ilişkisi
  • Plm

 

 

 

Prof. Dr. Sedef Nehir EL

Telefon:

0232 311 3005

e-posta:

sedef.el@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Beslenme bilimi
  • Beslenme biyokimyası
  • Gıdaların zenginleştirilmesi
  • Biyoerişilebilirlik
  • Biyoaktif bileşikler

 

 

Prof. Dr. Taner BAYSAL

Telefon:

0232 311 3027

e-posta:

taner.baysal@ege.edu.tr   

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Meyve sebze teknolojisi
  • Yeni ve gelişmekte olan gıda işleme teknolojileri

 

 

Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU

Telefon:

0232 311 1314

e-posta:

meltem.serdaroglu@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Prof. Dr. Figen ERTEKİN

Telefon:

0232 311 3006

e-posta:

figen.ertekin@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Prof. Dr. Sibel KARAKAYA

Telefon:

0232 311 3012

e-posta:

sibel.karakaya@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Fonksiyonel gıdalar
  • Gıda işleme ve biyoaktif bileşikler
  • In vitro sindirim
  • Gıda matriksi
  • In silico analizler (protein sindirilirliği, allerjenite)

 

 

 

Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR

Telefon:

0232 311 3027

e-posta:

yekta.goksungur@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda biyoteknolojisi
  • Enzim teknolojisi
  • Biyoprosesler
  • Biyoproses optimizasyonu
  • Mikrobiyal polisakkaritler
  • Mikrobiyal pigmentler
  • Fermentasyon teknolojisi

 

 

Prof. Dr. Yeşim ELMACI

Telefon:

0232 311 1316

e-posta:

yesim.elmaci@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda kalitesi
  • Duyusal değerlendirme
  • Gıdalarda lezzet analizi
  • Lezzet bileşenleri
  • Yenilebilir film

 

 

Prof. Dr. Filiz İÇİER

Telefon:

0232 311 3021

e-posta:

filiz.icier@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Isı transferi-Kütle transferi
  • Temel İşlemler
  • Ohmik Isıtma, Ilımlı Elektriksel Alan
  • Mikrodalga, Kızılötesi
  • Ultrases
  • İndüksiyon
  • Enerji-Ekserji-Eksergoekonomi
  • Ürün yaşam döngüsü-Sürdürülebilirlik

 

 

Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Telefon:

0232 311 3045

e-posta:

hatice.kalkan.yildirim@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Fermantasyon teknolojilerin (laktik asit fermantasyonu, asetik asit fermantasyonu, alkol fermantasyonu) butik ve endüstriyel ölçekte uygulamaları
  • Biyotransformasyon ve biyoaktif bileşikler
  • Biyoproses optimizasyonu
  • Fermente gıdalar ve sağlık ilişkisi

 

 

Prof. Dr. Nurcan KOCA

Telefon:

0232 311 3029

e-posta:

nurcan.koca@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Süt işleme ve mühendisliği
  • Süt ürünleri kusurları ve çözüm stratejileri
  • Peynir tozu ve atıştırmalıkları
  • Yeni ürün geliştirme
  • Isıl olmayan teknolojiler (HPP, UV)
  • Sürdürülebilir gıda sistemleri
  • Yaşam döngüsü analizi

 

 

 

Prof. Dr. İlkin YÜCEL ŞENGÜN

Telefon:

0232 311 3028

e-posta:

ilkin.sengun@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda mikrobiyolojisi
  • Hijyen, sanitasyon
  • Gıda kalitesi
  • Gıda güvenilirliği
  • Doğal antimikrobiyaller
  • Fermentasyon, Fermente gıdalar
  • Fonksiyonel gıda üretimi
  • Laktik asit bakterileri, Asetik asit bakterileri
  • Probiyotikler, Postbiyotikler
  • Gıda kaynaklı patojenler
  • Enkapsülasyon teknolojisi

 

 

Prof. Dr. Gülten TİRYAKİ GÜNDÜZ

Telefon:

0232 311 3003

e-posta:

gulten.tiryaki.gunduz@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda mikrobiyolojisi
  • Gıda güvenliği
  • Gıdaların dekontaminasyonunda ısıl olmayan teknolojiler
  • Doğal antimikrobiyal maddeler
  • Probiyotikler

 

 

Prof. Dr. Özgül ÖZDESTAN OCAK

Telefon:

0232 311 1315

e-posta:

ozgul.ozdestan@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda kimyası
  • Enstrümental gıda analizleri
  • Fonksiyonel gıdalar
  • Yenilebilir film ve kaplamalar
  • Gıdalarda biyojen aminler, heterosiklik aminler ve akrilamid
  • Mikroenkapsülasyon

 

 

Prof. Dr. S. Nur DİRİM

Telefon:

0232 311 3032

e-posta:

nur.dirim@ege.edu.tr

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Temel işlemler
  • Kurutma

 

 

Prof. Dr. Seda ERSUS

Telefon:

0232 311 2061  

e-posta:

seda.ersus@ege.edu.tr     

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • meyve ve sebze işleme teknolojisi
  • gıda işleme (pastörizasyon, sterilizasyon, soğutma, kurutma)
  • meyve ve sebzelerde biyokimyasal değişimler
  • gıda mühendisliği ve teknik bilimler
  • yeni işleme teknolojileri (süperkritik co2 ekstraksiyon, antisolvent çöktürme, dondurarak kurutma, mikrodalga, ultrason, enzimatik ön işlemler)
  • ısıl olmayan teknolojiler
  • vurgulu elektrik alanı teknolojisi
  • bitkisel proteinler ve alternatif protein kaynakları
  • bitkisel atıklardan protein eldesi ve yeni işleme teknolojileri
  • yeşil ekstraksiyon yöntemleri (süperkritik co₂ ekstraksiyonu, proses optimizasyonu)
  • atık yönetimi ve sürdürülebilirlik
  • atıklardan nanoselüloz ve selüloz üretimi
  • ekstrüder ile biyobozunur ve aktif ambalaj filmleri üretimi, taze meyve ve sebzelerin raf ömrü üzerine etkileri
  • aerojel ve hidrojel
  • fonksiyonel gıdalar ve vegan/vejetaryen ürünler
  • gıda takviyeleri
  • sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirme

 

 

Prof. Dr. Seher KUMCUOĞLU

Telefon:

0232 311 3023

e-posta:

seher.kumcuoglu@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Doç. Dr. Gülen YILDIZ TURP

Telefon:

0232 311 3038

e-posta:

gulen.yildiz.turp@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Doç. Dr. Özlem ESMER

Telefon:

0232 311 3020

e-posta:

ozlem.kizilirmak@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıdaların ambalajlanması,
  • Modifiye atmosferde ambalajlama,
  • Aktif ambalajlama,
  • Akıllı ambalajlama,
  • Sürdürülebilir ambalajlama malzemeleri
  • Biyobozunur ambalaj malzemeleri
  • Biyokompozit ambalaj malzemeleri
  • Gıdalarda raf ömrü çalışmaları
  • Hızlandırılmış depolama çalışmaları
  • Gıda-ambalaj etkileşimleri-migrasyon

 

 

Doç. Dr. Sırma YEĞİN

Telefon:

0232 311 1312

e-posta:

sirma.yegin@ege.edu.tr    

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Endüstriyel biyoteknoloji
  • Enzim teknolojisi
  • Biyorafineri & biyoproses
  • Protein saflaştırması
  • Moleküler biyoloji

 

 

Doç. Dr. Emine NAKİLCİOĞLU AĞUŞ

Telefon:

0232 311 3007

e-posta:

emine.nakilcioglu@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Gıda kimyası
  • Enstrümental gıda analizleri
    tıbbi ve fonksiyonel gıdalar
  • Nutrasötik kimyası

 

 

Doç. Dr. Burcu KAPLAN TÜRKÖZ

Telefon:

0232 311 3011

e-posta:

burcu.kaplan.turkoz@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Moleküler biyoloji
  • Biyokimya
  • Rekombinant protein üretimi
  • Protein saflaştırma
  • Yapısal biyoloji
  • Yapısal biyoinformatik

 

 

Doç. Dr. Onur ÖZDİKİCİERLER

Telefon:

0232 311 3033

e-posta:

onur.ozdikicierler@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Bitkisel yağların ekstraksiyon, rafinasyon ve modifikasyonu
  • Modelleme ve Optimizasyon
  • Zeytinyağı karakterizasyonu ve tağşişinin belirlenmesi
  • Bitkisel yağlarda işlem kontaminantları
  • Spektroskopik ölçüm teknikleri ve kemometrik analizler

 

 

 

Doç. Dr. Burcu ÖZTÜRK KERİMOĞLU

Telefon:

0232 311 3026

e-posta:

burcu.ozturk@ege.edu.tr  

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Doç. Dr. Ahsen RAYMAN ERGÜN

Telefon:

0232 311 3042

e-posta:

ahsen.rayman@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Doç. Dr. Şebnem ŞİMŞEK

Telefon:

0232 311 1921

e-posta:

sebnem.simsek@ege.edu.tr              

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

  • Beslenme bilimi
  • Fonksiyonel gıdalar
  • In vitro sindirim
  • Biyoaktif bileşikler
  • Nişasta ve protein sindirilirliği

 

 

 

 

Doç. Dr. Müge URGU ÖZTÜRK

Telefon:

0232 311 3009

e-posta:

muge.urgu@ege.edu.tr      

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Doç. Dr. Ceyda DADALI

Telefon:

0232 311 3007

e-posta:

ceyda.catar@ege.edu.tr    

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

Öğr. Gör. Dr. Burak ALTINEL

Telefon:

0232 311 3025

e-posta:

burak.altinel@ege.edu.tr   

Akademik Özgeçmiş Sayfası

Google Akademik

 Çalışma alanları:

 

 

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ