Gıda Kimyası Çalışma Grubu
Genel Tanıtım
Gıda kimyası, gıda bilimi kapsamında yer alan başlıca disiplinlerden biridir ve gıdaların hazırlanması, işlenmesi ve depolanması sırasında ürünlerin bileşiminde, kimyasal, fiziksel ve işlevsel özelliklerinde meydana gelen değişikliklere odaklanmaktadır. Gıda kimyası, gıdalardaki besin öğeleri olan su, karbonhidrat, lipid, protein, vitamin, mineraller ve enzimler ile bunların arasındaki reaksiyonlarla ilgilenmektedir. Ayrıca, koruyucu maddeler, katkı maddeleri ve gıda bulaşanları gibi bileşenlerin ve bunların üretilen gıda maddeleri üzerindeki etkilerinin anlaşılması da gıda kimyası disiplinin faaliyetleri arasında yer almaktadır.
Gıda Kimyasının çalışma alanları içinde yer alan tüm araştırmalar, gıdalarda ya da model sistemlerde yapılan gıda formülasyonları ile gıdaların işlenmesi ve depolanması sırasındaki kimyasal tepkimelere yönelik analitik bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan çabalardır.
Öğretim Üyeleri
Araştırma Görevlileri
Faydalı Linkler
http://www.sciencedirect.com
http://kutuphane.ege.edu.tr
http://www.kimyaevi.org