Çerez Örnek
canlı destek

Süt Teknolojisi Çalışma Grubu

Genel Tanıtım

Süt İşleme ve Mühendisliği; süt ürünlerinin üretim proseslerini, üretim parametrelerinin ve depolama sürecinin, ürünlerin fiziksel, kimyasal, dokusal ve duyusal özellikleri üzerine etkilerini incelemektedir. Ayrıca, bileşim ve proses parametrelerinde modifikasyonlar ile yeni süt ürünlerinin geliştirilmesi, yüksek basınç teknolojisi ve ultraviyole ışık uygulaması başta olmak üzere ısıl olmayan teknolojilerin kullanımı, süt ürünlerinde hızlı analiz yöntemlerinin geliştirilmesi (FTIR ile), süt ürünlerinde yağı ve tuzu azaltmanın etkilerinin belirlenmesi, bazı süt ürünlerinde tağşişin belirlenmesi, yabancı peynir çeşitleri (İsviçre peyniri) ve peynir emülsiyonlarının özelliklerinin ortaya konulması, kurutulmuş süt ürünlerinin (peynir tozu, atıştırmalık peynir gibi) üretimi ve ürün kalitesine etkileyen faktörlerin incelenmesi üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Geleneksel süt ürünlerinin analizlerinin yapılarak coğrafi işaretlerinin alınmasında görev alınmaktadır. Sanayi ile ürünlerde ve teknolojide karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik ortak çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanı sıra süt ürünlerinin standartlarının belirlenmesine katkıda bulunulmaktadır. Öğrenci uygulamalarında üretim ve ekipman anlamında öğrencilerin eğitimi amacıyla süt pilot tesisi mevcuttur.

 

 

Öğretim Üyeleri

Prof.Dr. Nurcan Koca

Doç. Dr. Müge URGU
 

Araştırma Görevlileri

-
 

Faydalı Linkler

www.adsa.org

www.fil-idf.org

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ