Et Teknolojisi Çalışma Grubu
Genel Tanıtım
Et Teknolojisi Araştırma Grubu, kasın ete dönüşüm süreci ve taze etin ileri işlenmiş et ürünlerine işlenmesi süreçleri boyunca meydana gelen biyokimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik değişimlerin etin kalitesi üzerindeki etkilerini araştırır. Farklı işleme tekniklerinin, depolama koşullarının ve katkı maddelerinin et ürünlerinin teknolojik ve duyusal özellikleri üzerindeki etkileri çalışma alanları arasındadır.
Grubun odaklandığı başlıca araştırma konuları arasında;
- sürdürülebilir ve daha sağlıklı et ürünü formülasyonları geliştirme,
- et endüstrisi yan ürünlerinin değerlendirilmesi,
- et ürünlerinde doğal, fonksiyonel ve besleyici bileşenlerin kullanımı,
- yenilikçi et işleme yöntemlerinin uygulanması,
- ileri işlenmiş et ürünlerinde fiziksel, kimyasal, tekno-fonksiyonel, duyusal ve mikrobiyolojik kalite değerlendirmeleri yer almaktadır.
Ayrıca, su ürünleri, kanatlı eti ve yumurta işleme teknolojileri de araştırma grubunun ilgi alanına girmektedir. Öğrenci uygulamaları, lisans ve lisansüstü tez çalışmaları ile araştırma projeleri sırasında, Gıda Mühendisliği Bölümü Et Teknolojisi Araştırma Laboratuvarları ve Et Pilot Tesisi aktif olarak kullanılmaktadır.
Öğretim Üyeleri
Doç. Dr. Burcu Öztürk Kerimoğlu
Faydalı Linkler
http://www.meatscience.org American Meat Science Association (AMSA)
http://www.asas.org American Society of Animal Science
http://www.wpsa-uk.com The World - Poultry Science Association