Yağ İşleme ve Mühendisliği Çalışma Grubu
Genel Tanıtım
Yağ İşleme ve Mühendisliği; yağlı tohumlardan ve yağlı meyvelerden ham yağ üretimi, rafinasyon ve yağ modifikasyon proseslerini mühendislik yaklaşımıyla ele alarak, yağların kimyasal, fiziksel ve besinsel özellikleri ile birlikte işlem verimliliğinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye'deki Zeytin Çeşitlerinin ve Zeytinyağlarının bölgesel olarak karakterizasyonu, yağ sanayi atıklarının değerlendirilmesi ve yağ işlemede membran teknolojisi ve elektrik alan uygulamaları gibi alternatif teknolojilerin geliştirilmesi bilim dalının diğer akademik faaliyetlerini oluşturmaktadır. Eğitim faaliyetleri 2 Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi tarafından yürütülmektedir. Bilim dalımızda 2 doktora ve 1 yüksek lisans tezi ile Lisansüstü eğitim devam etmektedir.
Öğretim Üyeleri
Araştırma Görevlileri
-
Faydalı Linkler
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği
The American Oil Chemists' Society Lipid Library
International Olive Oil Council (IOOC)