canlı destek

Yağ İşleme ve Mühendisliği Çalışma Grubu

Genel Tanıtım

Yağ İşleme ve Mühendisliği; yağlı tohumlardan ve yağlı meyvelerden ham yağ üretimi, rafinasyon ve yağ modifikasyon proseslerini mühendislik yaklaşımıyla ele alarak,  yağların kimyasal, fiziksel ve besinsel özellikleri ile birlikte işlem verimliliğinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye'deki Zeytin Çeşitlerinin ve Zeytinyağlarının bölgesel olarak karakterizasyonu, yağ sanayi atıklarının değerlendirilmesi ve yağ işlemede membran teknolojisi ve elektrik alan uygulamaları gibi alternatif teknolojilerin geliştirilmesi bilim dalının diğer akademik faaliyetlerini oluşturmaktadır. Eğitim faaliyetleri 2 Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi tarafından yürütülmektedir. Bilim dalımızda 2 doktora ve 1 yüksek lisans tezi ile Lisansüstü eğitim devam etmektedir. 

Öğretim Üyeleri         

Doç. Dr. Onur Özdikicierler

Dr. Öğr. Üyesi Fahri Yemişçioğlu

Faydalı Linkler          

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği

The American Oil Chemists' Society Lipid Library

International Olive Oil Council (IOOC)

www.oliveoilsource.com

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ