Gıda Ambalajlama Çalışma Grubu
Genel Tanıtım
Gıda maddelerinin gerek doğal özellikleri, gerekse ona uygulanan pastörizasyon, sterilizasyon, dondurma, koyulaştırma, kurutma gibi çeşitli teknolojik işlemler bağlamında niteliklerini koruyabilmek amacına yönelik olarak; en uygun ambalaj malzemelerinin, ambalajlama yöntem ve tekniklerinin, makinelerinin belirlenmesi, gıda- ambalaj etkileşimlerinin analiz edilmesi, ambalajlama teknolojisindeki gelişmelerin takip edilmesi ve uygulamaya aktarılması ve bu konularda sanayiyle işbirliği içerisinde projeler yapılması ve sorunların çözümlenmesini hedefleyen bilim dalıdır.
Öğretim Üyeleri
Faydalı Linkler
www.ambalaj.org.tr Ambalaj Sanayicileri Derneği
www.ambalajrehberi.com.tr Türkiye Ambalaj Rehberi
www.iopp.org Institute of Packaging Professionals
http://www.packaging-technology.com/wpo/ Dünya Ambalaj Örgütü
http://www.packagingtoday.com/linkspackagingassociations.htm Ambalajla İlgili Kuruluşlar