Çerez Örnek

Gıda Ambalajlama Çalışma Grubu

Genel Tanıtım

Gıda maddelerinin gerek doğal özellikleri, gerekse ona uygulanan pastörizasyon, sterilizasyon, dondurma, koyulaştırma, kurutma gibi çeşitli teknolojik işlemler bağlamında niteliklerini koruyabilmek amacına yönelik olarak; en uygun ambalaj malzemelerinin, ambalajlama yöntem ve tekniklerinin, makinelerinin belirlenmesi, gıda- ambalaj etkileşimlerinin analiz edilmesi, ambalajlama teknolojisindeki gelişmelerin takip edilmesi ve uygulamaya aktarılması ve bu konularda sanayiyle işbirliği içerisinde projeler yapılması ve sorunların çözümlenmesini hedefleyen bilim dalıdır.

Öğretim Üyeleri

Doç.Dr.Özlem Esmer

Faydalı Linkler

www.ambalaj.org.tr Ambalaj Sanayicileri Derneği

www.ambalajrehberi.com.tr   Türkiye Ambalaj Rehberi

www.iopp.org  Institute of Packaging Professionals

http://www.packaging-technology.com/wpo/   Dünya Ambalaj Örgütü

http://www.packagingtoday.com/linkspackagingassociations.htm  Ambalajla İlgili Kuruluşlar

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ