Çerez Örnek
canlı destek

Kitap Listesi

 

Introduction to Toxicology and Food / 2002

   Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR

   Açıklama ve Yayınevi bilgisi: CRC Press

   Temin Adresi: https://www.crcpress.com/

 

Turşu Teknolojisi / 2003

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Doç. Dr. Ufuk YÜCEL, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları, III. Baskı, İzmir.

ISBN: 975-483-373-7, 148 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

 

 

Sarımsak Kitabı / 2006

Öğretim Üyesi: Dr. Eren AKÇİÇEK ve Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Sarımsak kültürü, tarihi, kullanım alanları, üretim özellikleri, ülkemizde üretim alanları, festivalleri, sarımsağın besleyici değeri ve sağlık üzerine etkilerinin detaylı incelendiği kaynak bir kitaptır. Güven Yayınevi, İzmir, pp. 223. ISBN: 975-6240-09-1

 

Methods of Analysis of Food Components and Additives (Çince) / 2008

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin modern analiz metodlarının detaylı yer aldığı, Çinceye çevrilmiş bir ders kitabıdır. China Light Industry Press, pp. 333. ISBN: 978-7-5019-6467-3

 

Handbook of Food Analysis Instruments / 2009

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda maddelerinin yapısında bulunan bileşenlerin ve katkı maddelerinin analizlerinde kullanılan modern analiz aletlerinin prensipleri, parçaları ve tekniklerinin işlendiği bir ders kitabıdır. CRC Taylor & Francis Group, Boca Raton, pp. 525. ISBN: 978-1-4200-4566-6

 

Zeytinyağı / 2009

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Fahrettin GÖĞÜŞ, Doç. Dr. M.Taha ÖZKAYA, Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ (Editörler)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Kitabın zeytinyağının sağlıkla olan ilişkisi ve Türk mutfağındaki kullanımına ilişkin bölümleri, ülkemizde az tüketilen bu değerli yağın tüketicilere yönelik kısmını oluşturmaktadır. “ZEYTİNYAĞI” kitabı, zeytincilik ve zeytinyağcılıkta önemli bir yere sahip olan ülkemizde yetersiz olan Türkçe kaynak açığını da kapatmayı hedeflemektedir. Eflatun Yayınevi, Ankara, pp. 274. ISBN: 978-605-4160-04-4

 

Gıda Katkı Maddeleri / 2009

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOUR (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : III. Baskı. Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir

Temin Adresi: http://www.akademikgida.com/

 

Akdeniz Usulü Beslenme. / 2009

Öğretim Üyesi: Eren Akçiçek, Semih Ötleş, Prof. Dr. Mustafa TAN (Editörler)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Akdeniz Usulü Beslenmenin tarihsel gelişiminden başlayarak, bu beslenmede tüketilen gıda ürünleri, bunların yapılarında bulunan etken maddeler ve sağlık üzerine olan pozitif etkilerinin bilimsel verilere dayandırıldığı önemli bir kaynak kitaptır. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, İzmir, pp. 332. ISBN: 978-6-05-892151-1

 

 

İçecekler/Beslenme ve Sağlık / 2010

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ ve Dr. Eren AKÇİÇEK (Editörler)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Su ve sütten başlayarak, çay, kahve, şerbetler gibi geleneksel içeceklerin yanısıra alg içecekleri, probiyotik içecekler gibi farklı içeceklerin besleyici değerleri ve sağlık özelliklerinin ele alındığı, alanında bir ilk olan kaynak bir kitap. Palme Yayınevi, Ankara, pp. 370. ISBN: 978-6055829-82-7

 

 

Sirke Teknolojisi / 2011

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Sidas Medya, III Baskı, İzmir, ISBN: 978-605-87976-4-2, 83 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Güncel Elektriksel Isıtma Yöntemleri / 2011

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Taner Baysal, Prof. Dr. Filiz İçier (Editör)

Doğadaki canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gıdaya sürekli ihtiyaçları vardır. Beslenme ile insan sağlığı arasındaki ilişkinin son 10 yılda çok daha iyi açıklanması nedeniyle, insanoğlunun beslenme ihtiyacı özellikle gelişmiş toplumlarda sadece "karın doyurmak" amacının dışına çıkmış olup, daha nitelikli, beslenme özellikleri korunmuş, fonksiyonel özellikleri yüksek gıdaların tüketimine yönelmiştir. Tüketicinin bilinçlenmesi ile kalite ve fonksiyonel özellikleri yüksek gıdalara olan bu talebin artışı gıda işleme teknolojisi konusunda yapılan çalışmalarında paralel olarak gelişmesine hız kazandırmıştır. Bu kitapta, elektriksel ısıtma yöntemlerinin (Mikrodalga, ohmik ısıtma, radyo-frekans ısıtma, kızılötesi ısıtma) prensibi, modellenmesi, enzim-mikroorganizmalar üzerine ve gıdanın kalitesi üzerine etkileri derlenmiştir.  Sidas Medya, ISBN: 031 018 123 1

Temin Adresi: Sidas Medya Ltd. Şti. Fevzipaşa Blv. Çelik İş Merkezi No:162 K:3 D:302 Çankaya / İzmir

Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler /2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Taner Baysal, Prof. Dr. Filiz İçier (Editör)

   Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Kitap içeriğinde, ısısal olmayan uygulamaların sistem özellikleri, matematiksel modellenmesi, gıda kalite özellikleri ve mikroorganizmalara etkileri vb. kaynakçada yapılan çalışmalara bağlı kalınarak kitabın yazılmasında değerli bilgileri ve özverili çalışmalarıyla katkıda bulunan yazarlar tarafından hazırlanan bölümlere ayrı ayrı yer verilmiştir. Bu kitabın lisans ve lisansüstü düzeyde ilgili mühendislik dallarına ve ayrıca gıda sanayi uygulayıcılarına kaynak olacağı ve özgün projeler geliştirmek anlamında katkıda bulunacağı düşünülmektedir. Nobel Akademik Yayıncılık ISBN: 978-605-133

Temin Adresi: Nobel Akademik Yayıncılık, Kültür Mahallesi, Kızılırmak Cd. No:74, 06420 Çankaya/Ankara


Unit Operations Laboratory Manual / 2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Figen KAYMAK ERTEKİN, Prof. Dr. Filiz İÇİER, Doç. Dr. Seher KUMCUOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Melike SAKİN YILMAZER (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Bu kitap, Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerine verilen “Temel İşlemler Laboratuvarı” dersinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Momentum, ısı, kütle transfer mekanizmalarının gıda mühendisliği alanındaki uygulamalarını içeren 16 deney prosedürü, dersin içeriği ve rapor yazım teknikleri kitapta yer almaktadır. Ege Üniversitesi Basımevi ISBN: 978 975 483 836 7

Temin Adresi: Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 35040 Bornova / İZMİR- TÜRKİYE

Şarap Üretim Tekniklerinin Şarap Fenollerine Etkileri (Kitap:Tıp Şarap Sağlık Yaşam, Editör: Prof. Dr. Tankut İlter) / 2013

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Türk Gastroenteroloji Vakfı, İzmir, ISBN: 978-9944-5721-0-1, 258 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Methods of Analysis of Food Components and Additives. / 2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin modern analiz metodlarının detaylı yer aldığı bir ders kitabıdır. CRC Taylor & Francis Group, Second Edition, Boca Raton, pp. 519. ISBN: 9780849316470

 

Evde Şarap Üretim Teknikleri / 2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: META Basım, I Baskı, İzmir, ISBN: 978-605-86980-1-7, 214 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı. / 2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Candeğer YILMAZ ve Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Sağlıklı bir yaşam için, zeytinyağlı yemekleri soframızdan eksik etmemeliyiz. “Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı” kitabı; zeytinyağı, zeytinyağının özellikleri, korunması, saklanması ile zeytinyağlı yemekler, zeytinyağının sağlığımız üzerine olumlu etkileri ve dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda halkımız için yararlı bir kaynak olması için hazırlanmıştır. E.Ü. Tıp Fakültesi, Sağlık Serisi, Halk Kitapları 28, İzmir, pp. 59.

ISBN: 9789754839777

Sofralık ZeytinTeknolojisi / 2012

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: META Basım, II Baskı, İzmir,  ISBN: 978-605-86980-0-0, 146 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

 

Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering / 2014

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Bu eserde, çözümlü örneklerle reaksiyon kinetiği, enzim kinetiği ve fermentasyon kinetiği konularında teorik ve pratik temel bilgiler verilmiştir. Kitapta anlatılan konular, Gıda Mühendisliği alanında çözümlü örneklerle desteklenmiştir. Kitap İngilizce yazıldığı için yabancı dilde eğitim yapan yurt içi ve yurt dışı eğitim kurumlarında da kullanılabilecektir. Kitapta temel olarak, kimyasal ve biyolojik tepkimeler hakkında ön bilgiler, reaksiyon tipleri, reaksiyon hız sabiti ve yarılanma sürelerinin hesaplanması, reaksiyon hızı üzerine etki eden faktörler, sıfırıncı, birinci ve ikinci mertebe reaksiyonlarla ilgili örnekler, enzim kinetiği, Michealis-Menten denklemi, Michealis-Menten denklemini doğrusallaştırma yöntemleri (Lineweaver-Burk, Eadie-Hofstee ve Hanes Woolf grafikleri), rekabetli ve rekabetsiz enzim inhibisyon kinetikleri, fermentasyon kinetiği, üreme ve ölüm kinetiği, biyoproseslerde verim ve verimlilik hesaplamaları, Monod denklemi, kesikli, sürekli ve kesikli beslemeli fermentasyon sistemi kinetikleri anlatılmaktadır. Sidas Medya Ltd.Şti., İzmir, 143 sayfa

Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi / 2014

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : META Basım, II Baskı, İzmir, ISBN: 978-605-86980-2-4, 169 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Şarap Teknolojisi / 2014

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi :Kavaklıdere Eğitim Yayınları, No.4, Ankara, ISBN:978-975-95139-6-2,615, 584 sayfa.

Temin Adresi: Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Probiotics and Prebiotics in Food, Nutrition and Health / 2014

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

 Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda, beslenme ve sağlık açısından probiyotikler ve prebiyotiklerin ele           alındığı kaynak bir kitap. CRC Taylor & Francis Group, Boca Raton, pp. 512.

  Temin adresi: https://www.crcpress.com/

 
Gıda Kimyası / 2015

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ, Doç.Dr.Özgül ÖZDESTAN, Dr.Emine NAKİLCİOĞLU TAŞ, Ar.Gör.Canan KARTAL, Vasfiye Hazal ÖZYURT

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda bileşenlerinin ayrı ayrı ele alındığı, kimyasal yapıları, özellikleri ve fonksiyonlarının irdelendiği ders kitabı. Ege Üniversitesi Kütüphanesi, pp. 368.

ISBN: 9786053382232

 
Gıda Mühendisliğine Giriş (Çeviri) /2015

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Taner Baysal, Prof. Dr. Filiz İçier (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Gıda Mühendisliğine Giriş” isimli bu kitap esas olarak lisans düzeyinde öğrenim gören gıda mühendisliği öğrencilerinin kullanımı amacıyla dilimize çevrilmiş olmasına karşın, gıda üretiminde yer alan işyeri sahiplerinden farklı disiplinlerde çalışan mühendislere kadar geniş bir çalışan kitlesine gıda alanındaki temel prensiplerin kavranmasında yardımcı olacağı düşünülmektedir. Nobel Akademik Yayıncılık ISBN: 6053201519

Temin Adresi: Nobel Akademik Yayıncılık, Kültür Mahallesi, Kızılırmak Cd. No:74, 06420 Çankaya/Ankara

Gıdalarda Duyusal Değerlendirme / 2015

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR, Prof. Dr. Yeşim ELMACI

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: III. Baskı. Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir

Temin Adresi: http://www.gidakitaplari.com/

Zeytin, Beslenme ve Sağlık (Kitap: Zeytinyağı ve Sağlık, Editör: Akçiçek E.,Oran N.T. ) / 2015

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Sidas Medya, İzmir, ISBN: 978-605-5267-27-8, 206 sayfa. 

Temin Adresi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Zeytin ve Sağlık  / 2015

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM, Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Candeğer YILMAZ ve Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Ege Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Halk Kitapları Serisi 62, İzmir, ISBN:978-605-338-131-0, 50 sayfa. 

Temin Adresi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Propolis / Arılar ile Gelen Sağlık/ 2015

Öğretim Üyesi: Ozan Aldemir, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM, Prof. Dr. Eser SÖZMEN

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Ege Üniversitesi, Halk Kitapları Serisi 63, İzmir, ISBN: 978-605-338-139-6, 42 sayfa.

Temin Adresi: Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojisi / 2016

Öğretim Üyesi: Dr.Erkan SUSAMCI, Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ, Doç.Dr.Harun Dıraman

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Sofralık zeytinlerin sınıflandırılması,özellikleri, çeşitleri ve işleme teknolojilerini ayrı ayrı ele alan kaynak bir kitap. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, İzmir, pp. 451.

ISBN: 9786059175739

Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme / 2016

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ, Dr.Eren AKÇİÇEK

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Kanserden korunmada etkin olan gıda ürünleri ve bileşenlerinin ayrı ayrı ele alan kaynak bir kitap. SİDAS Yayıncılık, İzmir, pp. 481.

ISBN: 9786055267308

 

 Functional Properties of Traditional Foods/ 2016

Öğretim Üyesi: Prof.Dr.Kristberg Krisbersson, Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Dünyada üretimi yapılan geleneksel gıdaların ele alındığı kaynak bir kitap. Springer Verlag, New York, pp. 384.

ISBN: 9781489976628

 

Acetic Acid Bacteria: Fundamentals and Food Applications / 2017

Öğretim Üyesi: Doç. Dr. İlkin YÜCEL ŞENGÜN (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: This book, written by leading international authorities in the field, covers all the basic and applied aspects of acetic acid bacteria. It describes the importance of acetic acid bacteria in the food industry by giving information on the microbiological properties of fermented foods as well as production procedures. Special attention is given to vinegar and cocoa, which are the most familiar and extensively used industrial applications of acetic acid bacteria. This book will be an essential reference for scientists, technologists, engineers, students and all those working in the field of food science and technology.CRC Press

Temin Adresi: https://www.crcpress.com/

Gıda Kimyası Laboratuvar Deneyleri/ 2017

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ, Doç.Dr.Özgül ÖZDESTAN, Dr.Emine NAKİLCİOĞLU TAŞ, Ar.Gör.Canan KARTAL

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda bileşenlerinin analizlerinin detaylı olarak incelendiği ders kitabı. Ege Üniversitesi Kütüphanesi, pp. 92.

ISBN: 9786053380856

 

 

Gıda Kalite Sağlama / 2017

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR, Prof. Dr. Yeşim ELMACI, Dr. Ögr. Üyesi Kemal DEMİRAĞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: II. Baskı, Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir

Temin Adresi: http://www.gidakitaplari.com/

Enstrumental Gıda Analizleri Laboratuvar Kılavuzu / 2018

Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ, Doç.Dr.Özgül ÖZDESTAN, Dr.Emine NAKİLCİOĞLU TAŞ, Ar.Gör.Canan KARTAL

Açıklama ve Yayınevi bilgisi : Gıda bileşenlerinin enstrümental analiz metodlarının detaylı olarak incelendiği ders kitabı. Ege Üniversitesi Kütüphanesi, pp. 58.

ISBN: 9786053382485

Nar / Sağlıkta Yıldız / 2018

Öğretim Üyesi: Dr.Eren AKÇİÇEK, Prof. Dr. Hüsniye KAYALAR, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Narın özellikleri, tarih ve kültürdeki yeri ve bileşenlerinin ayrı ayrı ele alan kaynak bir kitap. Gece Yayınları, Ankara, pp. 392.

ISBN: 9786052883464

 

Technological Approaches for Novel Applications in Dairy Processing/ 2018

Öğretim Üyesi: Nurcan KOCA (Ed)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi: Intech Open

Temin Adresi: https://www.intechopen.com/books/technological-approaches-for-novel-applications-in-dairy-processing

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

35100 Bornova, İzmir

 


 

 

 

 

 

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ