Gıda Ambalajlama Bilim Dalı
 
Genel Tanıtım
 

Gıda maddelerinin gerek doğal özellikleri, gerekse ona uygulanan pastörizasyon, sterilizasyon, dondurma, koyulaştırma, kurutma gibi çeşitli teknolojik işlemler bağlamında niteliklerini koruyabilmek amacına yönelik olarak; en uygun ambalaj malzemelerinin, ambalajlama yöntem ve tekniklerinin, makinelerinin belirlenmesi, gıda- ambalaj etkileşimlerinin analiz edilmesi, ambalajlama teknolojisindeki gelişmelerin takip edilmesi ve uygulamaya aktarılması ve bu konularda sanayiyle işbirliği içerisinde projeler yapılması ve sorunların çözümlenmesini hedefleyen bilim dalıdır.

 
 
Öğretim Üyeleri
 
 

Yrd.Doç.Dr. Özlem Esmer (Bilim Dalı Başkanı)
Tel : 232-3113020

 
 
Projeler (Son 5 Yılda Tamamlanmış ve Devam Eden)
 
  • Proje Adı: Farklı Koşullarda Ambalajlamanın Crottin de Chavignol Keçi Peynirinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi Projede Çalışan Kişiler: Dr. Özlem KIZILIRMAK ESMER, Dr.Pınar BALKIR E.Ü. Ege Meslek Yüksekokulu, Dr. Kemal SEÇKİN Celal Bayar Üniv. Gıda Müh.Böl., Dr. Reyhan İRKİN Balıkesir Üniv. Susurluk Meslek Yüksek Okulu Başlangıç Yılı: 2005 (Tamamlandı)

  • Proje Adı: Değişik Modifiye Atmosfer Koşulları Altında Tortillanın Raf Ömrünün Belirlenmesi Projede Çalışan Kişiler: Dr. Özlem KIZILIRMAK ESMER, Dr. Reyhan İRKİN Balıkesir Üniv. Susurluk Meslek Yüksek Okulu, Aslı PAZARCIKLI Karmez Birleşik Gıda Sanayi ve A.Ş. Ar-Ge Mühendisi. Başlangıç Yılı: 2007

  • Proje Adı: Kıymanın MAP Teknolojisiyle Raf Ömrünün Uzatılması Projede Çalışan Kişiler: Dr. Özlem KIZILIRMAK ESMER, Dr. Reyhan İRKİN Balıkesir Üniv. Susurluk Meslek Yüksek Okulu, Yrd.Doç.Dr. Nurcan DEĞİRMENCİOĞLU Balıkesir Üniv. Susurluk Meslek Yüksek Okulu, Öğretim Gör. Ali Değirmencioğlu Balıkesir Üniv.Susurluk Meslek Yüksek Okulu. Başlangıç Yılı: 2007

 
 
Tezler
 
  • Tez Adı:  Karbondioksitli İçeceklerin Konulduğu PET Şişelerin Bazı Migrasyon Özelliklerinin Belirlenmesi Tez Yürütücüsü: Özlem KIZILIRMAK ESMER Tez Danışmanı: Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ Yılı: 2003

 
Faydalı Linkler