Genel Tanıtım
 

Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı; buğday çeşitlerinin  kalitesinin  belirlenmesi, un/irmik  ve mamullerinin  üretim teknikleri  ile katkı maddelerinin, elde edilen ürünlerin gıda  kodeksine uygunluğu  konularını  içerir.Türkiye'de halkımızın beslenmesinde buğday, un, ekmek, makarna, bisküvi gibi gıda maddeleri  ve  besin  öğelerinin  (kalori, protein, vitamin, mineral, lifli maddeler vb.) günlük ihtiyaçlarının  karşılanmasında  görevi  büyüktür. Gıda  sanayinin önemli  bir  bölümünü oluşturan   hububata  dayalı  sektörlerin  katma değer ve  işgücü  temini  açısından  da  ülkemizde çok özel bir yere sahiptir.

 
Öğretim Üyeleri
 
 
  Öğr. Gör. Dr. Burak Altınel
  Tel: 0232-3113025
 
Projeler (Son 5 Yılda Tamamlanmış ve Devam Eden)
 
 
Tezler
 

Doktora Tezleri

  • Tez Adı:  İzmir Piyasasında Satılan Bazı Çeşit Ekmeklerin Nitelikleri ve Yapım Teknikleri Tez Yürütücüsü: B.İpek ÇAĞLIYAN Tez Danışmanı: Prof. Dr. Sezgin ÜNAL Yılı: 2003-devam ediyor

  • Tez Adı: Ekmek Üretiminde Kullanılan Enzimler ve Ürün Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi Tez Yürütücüsü: Burak ALTINEL Tez Danışmanı: Prof. Dr. Sezgin ÜNAL Yılı: 2004-devam ediyor

 

Yüksek Lisans Tezleri

  • Tez Adı: Bursa'da Farklı Teknolojilerde Üretilen Ekmeklerin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi Tez Yürütücüsü: Bülent GÖKDEMİR Tez Danışmanı: Prof. Dr. Sezgin ÜNAL Yılı: 2003
  • Soya Unu Ve Bazı Soya Ürünlerinin Çeşit Ekmeklerin Kekin Kalite Özelliklerine Etkileri, Ş.Serkan Tamay, 2005
  • Yüksek Şeker İçerikli Sade Bar Tipi Kek Üretiminde Asesulfam K., Polidekstroz, Laktitol Ve Ksantan Gam Kullanımının Ürünün Kimi Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi, Deniz Kıranlı, 2006
  • Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünce Geliştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, Yaşar Karaduman