Özgörev ve Misyon

 

Programın Özgörevi: Ülkemizde Gıda Mühendisliği eğitimi vermek amacıyla kurulan ilk bölüm olmanın verdiği sorumlulukla; farklı teknolojiler uygulayarak gıdaların işlenmesinde, gıda güvenliğinin ve güvencesinin sağlanmasında üzerine düşen görevleri yerine getiren, endüstriyel uygulamalara hızla uyum sağlayabilen ve bilimi insanlık ve çevre yararına kullanma bilincini taşıyan Gıda Mühendisleri yetiştirmektir.

 

 Programın vizyonu: Gıda Mühendisliği eğitimi ile ilgili her alandaki paydaşlarımızla birlikte, eğitimin geliştirilmesi, çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, insanlık sorunlarına duyarlı, mesleki sorumluluklarının bilincinde gıda mühendisleri yetiştirmektir.