Kitap Listesi
1 Başlığı / Yılı

Bal ve Bal Teknolojisi (Kimyası ve Analizleri) / 1995

Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Balın tarihçesinden başlayarak, kimyasal yapısı, özellikleri, çeşitleri, üretim teknolojisi, arı ürünleri, standardlar ve analiz yöntemlerinin ele alındığı bir ders kitabı.

Alaşehir Meslek Yüksek Okulu, Yayın No . 2, E.Ü.Matbaası, İzmir, 1-89

Temin Adresi  
       
2    
Başlığı / Yılı Turşu Teknolojisi / 1997
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Dr. Ufuk YÜCEL, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

138 Sayfa

Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları, I. Baskı, İzmir

ISBN: 975-483-373-7

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
3    
Başlığı / Yılı Sirke Teknolojisi / 1998
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi Ege Üniversitesi Basımevi, II. Baskı, İzmir
Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
4    
Başlığı / Yılı Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi / 1999
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

173 Sayfa

Ege Üniversitesi, I. Baskı, İzmir

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
5    
Başlığı / Yılı Chlorella – Günümüzün Besleyici ve Sağlıklı Gıdası. / 1999
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Kitap, Chlorella’nın tarihsel kullanımları, bileşimi, etken maddelerini, üretim teknolojilerini, ürünlerini ve sağlık üzerine olumle etkilerinin detaylı yer aldığı önemli bir kaynaktır.

Starajans Matbaacılık, Ankara, 1-69

Temin Adresi  
       
6    
Başlığı / Yılı Sofralık Zeytin Teknolojisi / 1999
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

122 Sayfa

Ege Üniversitesi Basımevi, I. Baskı, İzmir

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
7    
Başlığı / Yılı Şarap Teknolojisi / 2000
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Sayfa:615

Kavaklıdere Eğitim Yayınları, I. Baskı, Ankara

ISBN: 975-6813-08-3

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
8    
Başlığı / Yılı Turşu Teknolojisi / 2000
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Dr. Ufuk YÜCEL, Yük. Müh. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

148 Sayfa

Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları, II. Baskı, İzmir

ISBN: 975-483-373-7

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
9    
Başlığı / Yılı Introduction to Toxicology and Food / 2002
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR
Açıklama ve Yayınevi bilgisi Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir
Temin Adresi

http://www.akademikgida.com/

       
10    
Başlığı / Yılı Turşu Teknolojisi / 2003
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Doç. Dr. Ufuk YÜCEL, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

148 Sayfa

Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları, III. Baskı, İzmir

ISBN: 975-483-373-7

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
11    
Başlığı / Yılı Methods of Analysis of Food Components and Additives. / 2006
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ (Editör)
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin modern analiz metodlarının detaylı yer aldığı bir ders kitabıdır.

CRC Taylor & Francis Group, Boca Raton, pp. 463

ISBN: 0-8493-1647-2

Temin Adresi  
       
12    
Başlığı / Yılı Sarımsak Kitabı. / 2006
Öğretim Üyesi Dr. Eren AKÇİÇEK ve Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Sarımsak kültürü, tarihi, kullanım alanları, üretim özellikleri, ülkemizde üretim alanları, festivalleri, sarımsağın besleyici değeri ve sağlık üzerine etkilerinin detaylı incelendiği kaynak bir kitaptır.

Güven Yayınevi, İzmir, pp. 223

ISBN: 975-6240-09-1

Temin Adresi  
       
13    
Başlığı / Yılı Methods of Analysis of Food Components and Additives (Çince) / 2008
Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ (Editör)

Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin modern analiz metodlarının detaylı yer aldığı, Çinceye çevrilmiş bir ders kitabıdır.

China Light Industry Press, pp. 333

ISBN: 978-7-5019-6467-3

Temin Adresi  
       
14    
Başlığı / Yılı Handbook of Food Analysis Instruments. / 2009
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Gıda maddelerinin yapısında bulunan bileşenlerin ve katkı maddelerinin analizlerinde kullanılan modern analiz aletlerinin prensipleri, parçaları ve tekniklerinin işlendiği bir ders kitabıdır.

CRC Taylor & Francis Group, Boca Raton, pp. 525

ISBN: 978-1-4200-4566-6

Temin Adresi  
       
15    
Başlığı / Yılı Zeytinyağı. / 2009
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin GÖĞÜŞ, Doç. Dr. M.Taha ÖZKAYA, Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ (Editörler)
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Kitabın zeytinyağının sağlıkla olan ilişkisi ve Türk mutfağındaki kullanımına ilişkin bölümleri, ülkemizde az tüketilen bu değerli yağın tüketicilere yönelik kısmını oluşturmaktadır. “ZEYTİNYAĞI” kitabı, zeytincilik ve zeytinyağcılıkta önemli bir yere sahip olan ülkemizde yetersiz olan Türkçe kaynak açığını da kapatmayı hedeflemektedir.

Eflatun Yayınevi, Ankara, pp. 274

ISBN: 978-605-4160-04-4

Temin Adresi  
       
16    
Başlığı / Yılı Gıda Katkı Maddeleri / 2009
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOUR (Editör)
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

III. Baskı

Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir

Temin Adresi

http://www.akademikgida.com/

       
17    
Başlığı / Yılı Akdeniz Usulü Beslenme. / 2009
Öğretim Üyesi Eren Akçiçek, Semih Ötleş, Prof. Dr. Mustafa TAN (Editörler)
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Akdeniz Usulü Beslenmenin tarihsel gelişiminden başlayarak, bu beslenmede tüketilen gıda ürünleri, bunların yapılarında bulunan etken maddeler ve sağlık üzerine olan pozitif etkilerinin bilimsel verilere dayandırıldığı önemli bir kaynak kitaptır.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, İzmir, pp. 332

ISBN: 978-6-05-892151-1

Temin Adresi  
       
18    
Başlığı / Yılı

Gıdalarda Duyusal Değerlendirme / 2010

Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR, Prof. Dr. Yeşim ELMACI

Açıklama ve Yayınevi bilgisi

II. Baskı

Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir

Temin Adresi

http://www.akademikgida.com/

       
19    
Başlığı / Yılı İçecekler/Beslenme ve Sağlık / 2010
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ ve Dr. Eren AKÇİÇEK (Editörler)
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Su ve sütten başlayarak, çay, kahve, şerbetler gibi geleneksel içeceklerin yanısıra alg içecekleri, probiyotik içecekler gibi farklı içeceklerin besleyici değerleri ve sağlık özelliklerinin ele alındığı, alanında bir ilk olan kaynak bir kitap.

Palme Yayınevi, Ankara, pp. 370

ISBN: 978-6055829-82-7

Temin Adresi  
       
20    
Başlığı / Yılı Sirke Teknolojisi / 2011
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi Ege Üniversitesi Basımevi, III. Baskı, İzmir
Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
21    
Başlığı / Yılı Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering / 2011
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

1 – Reaction Kinetics

2 – Enzymes

3 – Fermentation Kinetics

Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir, pp.144

ISBN: 978-9944-5660-1-8

Temin Adresi

http://www.gidai.com/

       
22    
Başlığı / Yılı Gıda Kalite Sağlama / 2011
Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Tomris ALTUĞ ONOĞUR, Prof. Dr. Yeşim ELMACI, Yrd. Doç. Dr. Kemal DEMİRAĞ

Açıklama ve Yayınevi bilgisi Sidas Meyda Ltd. Şti., İzmir
Temin Adresi

http://www.akademikgida.com/

       
23    
Başlığı / Yılı Methods of Analysis of Food Components and Additives. / 2012
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Gıda bileşenleri ve katkı maddelerinin modern analiz metodlarının detaylı yer aldığı bir ders kitabıdır.

CRC Taylor & Francis Group, Second Edition, Boca Raton, pp. 519

ISBN: 9780849316470

Temin Adresi  
       
24    
Başlığı / Yılı Evde Şarap Üretim Teknikleri / 2012
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

META Basım, İzmir.

ISBN: 978-605-86980-1-7

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
25    
Başlığı / Yılı Şarap Üretim Tekniklerinin Şarap Fenollerine Etkileri (Kitap:Tıp Şarap Sağlık Yaşam, Editör: Prof. Dr. Tankut İlter) / 2012
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi ISBN: 978-9944-5721-0-1
Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
26    
Başlığı / Yılı Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı. / 2012
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candeğer YILMAZ ve Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Sağlıklı bir yaşam için, zeytinyağlı yemekleri soframızdan eksik etmemeliyiz. “Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı” kitabı; zeytinyağı, zeytinyağının özellikleri, korunması, saklanması ile zeytinyağlı yemekler, zeytinyağının sağlığımız üzerine olumlu etkileri ve dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda halkımız için yararlı bir kaynak olması için hazırlanmıştır.

E.Ü. Tıp Fakültesi, Sağlık Serisi, Halk Kitapları 28, İzmir, pp. 59

ISBN: 9789754839777

Temin Adresi  
       
27    
Başlığı / Yılı Sofralık Zeytinn Teknolojisi / 2012
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

META Basım, II. Baskı, İzmir

ISBN: 978-605-86980-0-0

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
28    
Başlığı / Yılı Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi / 2014
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

169 Sayfa

META Basım, II. Baskı, İzmir

ISBN: 978-605-86980-2-4

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com

       
29    
Başlığı / Yılı Şarap Teknolojisi / 2014
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat AKTAN, Prof. Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Açıklama ve Yayınevi bilgisi

Kavaklıdere Eğitim Yayınları, II. Baskı, Ankara

ISBN: 975-6813-08-3

Temin Adresi

Prof.Dr. Hatice KALKAN YILDIRIM
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
35100 Bornova, İzmir
Tel: 0-232-3113045, Mail: hatice.kalkan.y@gmail.com