Projeler

YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TAGEM PROJELERİ

1. Proje Başlığı: Bazı tarımsal yan ürünlerden doğal antioksidan ve renklendirici eldesi ve gıdalarda kullanılması

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Fikret PAZIR

Araştırmacı: Prof. Dr. Gülden OVA, Dr. Oya KÖSEOĞLU, Dr. Didar SEVİM, Gıda Yük. Müh. Erinç KOÇAK,
Gıda Yük. Müh. Yüksel ALPER, Gıda Müh. Funda TURAN

TAGEM WEB adresine ulaşmak için tıklayın.

 

YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILAN TÜBİTAK 1001 PROJELERİ

1. Proje Başlığı: Zymomonas mobilis levansukraz enziminin üretilmesi, saflaştırılması, karakterizasyonu ve endüstriyel kullanımı

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Burcu Kaplan Türköz

Araştırmacı: Prof. Dr. Yekta Göksungur Prof. Dr. Taner Baysal

Proje Bursiyerleri: Doktora Öğr. Özge TAŞTAN ve iki Yüksek Lisans Öğrencisi

 

2. Proje Başlığı: Fermente ve Isıl İşlem Görmüş Dana ve Hindi Sucuklarında Yağ Formülasyonunun Protein Oksidasyonu ve İlişkili Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Fatma Meltem SERDAROĞLU

Proje Danışmanı: Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ

Proje Bursiyerleri: Ar. Gör. Burcu ÖZTÜRK, Ar. Gör. Aslı ZUNGUR, Doktora Öğr. Hazal ÖZYURT, Yüksek Lisans Öğr. Berker NACAK

 

3. Proje Başlığı: Elektro-Püskürtme Yöntemi Kullanılarak Bazı Gıdaların Yenilebilir İnce Filmle Kaplanması

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Şebnem Tavman

Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Seher Kumcuoğlu,

Proje Bursiyeri: Ar. Gör. Hülya Çakmak

 

YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILAN DİĞER SANTEZ PROJELERİ

1. Proje Başlığı: Kanatlı Eti Ürünleri Üretiminde Yenilikçi Formülasyon Yaklaşımları: Farklı Teknolojilerle Üretilen Tavuk Eti Ürünlerinde Fosfat ve Gluten Alternatifi Bileşenlerin Kullanımının Araştırılması

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Fatma Meltem SERDAROĞLU

Tez Öğrencisi: Ar. Gör. Burcu ÖZTÜRK

Proje Ortağı Firma: Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil A.Ş.

 

2. Proje Başlığı: Vakum pişirme ve kızartma fonksiyonuna sahip ev tipi fırın geliştirilmesine yönelik prototip tasarımı ve farklı gıda grupları üzerinde test edilmesi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Figen ERTEKİN

Tez Öğrencisi: Dilara Tomruk ve Esra Devseren

Proje Ortağı Firma: Arçelik

 

BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ARAŞTIRMACI OLARAK YER ALDIĞI PROJELER

1. Proje Başlığı: Mikro-akışanlar-dinamiği  tabanlı  parçacık  sayma  cihazının  geliştirilmesi  ve  referans  süt  numunelerinde mikrobiyal yükünün ve somatik hücre sayısının tespitinde uygulanması

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Barabaros Çetin (Bilkent Üniversitesi)

Araştırmacı: Doç. Dr. Duygu Kışla, Doç. Dr. Gülten Tiryaki Gündüz

 

2. Proje Başlığı: Genome Wide Association Studies (GWAS), Genotyping by sequencing (GBS) ve SSR metodlarını kullanarak kültür (Cicer arietinum L.) ile yabani nohut (C. reticulatum) populasyonlarında danede besin elementi ve besin değeri bileşenleri ile ilişkili DNA markörlerinin saptanması

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç

Araştırmacı: Prof. Dr. Semih Ötleş, Yrd. Doç. Dr. Özgül Özdestan